Son Dakika Haberler

DUYURULAR

YENİ GENELGE

 Karayolu Taşımacılık Faaliyetleri Mesleki Yeterlilik Eğitimi Yönetmeliği kapsamında Bakanlığımızca yetkilendirilen Mesleki Yeterlilik Eğitim Merkezleri ve Mesleki Yeterlilik Eğitimleri konusunda bugüne kadar yaşanan tecrübe, Bakanlığımıza intikal eden görüş, öneri, ihtiyaç ve talepler göz önüne alınarak ve bu konudaki mevzuatın amaç ve hedeflerine uygun gerçekleşmesini teminen Karayolu Taşımacılık Faaliyetleri Mesleki Yeterlilik Eğitimi Yönetmeliğin 27 nci Maddesi'nin 1'inci fıkrasında belirtilen "…toplam ders saatinin 1/5'i kadar devamsızlık…" oranının dikkate alınmadan, eğitimlere katılan kişilerin bütün derslere devam mecburiyetinin getirilmesi, bunlara uymayan kişilerin kurs kayıtlarının silinmesi, şeklinde uygulanmasına

Mesleki yeterlilik eğitimi alacak kursiyerlerin sadece Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nde kayıtlı adresinin bulunduğu ildeki mevcut eğitim merkezlerinde eğitim alabilmeleri, 

Bakanlığımızca yapılacak sınavlara eğitim aldığı ilin bağlı bulunduğu Ulaştırma Bölge Müdürlüğünün bulunduğu illerde sınava girebilmeleri

SRC BELGESİ

SRC Belgesi: 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu gereğince hazırlanan "Karayolu Taşımacılık Faaliyetleri Yeterlilik Eğitimi Yönetmeliği" yürürlüğe girdiğinden "Araç sahibi olsun veya olmasın, ticari taşıt kullanan bütün şoförlerin SRC belgesi alma zorunluluğu vardır. SRC belgesi olarak nitelendirilen yeni ticari araç sürücü belgesi olmayan ticari araç sürücülerinin araçlarını kullanamayacakları Ulaştırma Bakanlığı tarafından açıkça belirtilmiştir.

 

SRC belgesi bulunmaksızın ticari araç kullanan sürücüler ve araç sahipleri hakkında da kanunun öngördüğü cezai müeyyideler uygulanır.

 

SRC 1 belgesini kimler alır?

Uluslararası ve Yurtiçi yolcu taşımacılığı yapanlar, Personel taşımacılığı yapanlar,

Öğrenci Servisi yapanlar, Yolcu taşımak için imal edilmiş bir ticari aracı kullanan sürücülerin SRC Belgesine sahip olmaları zorunludur.

 

SRC2 belgesini kimler alır?

Yurtiçi yolcu taşımacılığı yapanlar, Personel taşımacılığı yapanlar,

İl içi ve Şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapanlar,

Öğrenci Servisi yapanlar, Ticari Taksi kullananlar,

Dolmuş kullananlar, Kısacası yolcu taşımak için imal edilmiş bir ticari aracı kullanan sürücülerin SRC2 Belgesine sahip olmaları zorunludur.

 

SRC 3 belgesini kimler alır?

Uluslararası ve Yurtiçi eşya, kargo ve yük taşıyan sürücüler,

Kamyon, Çekici ve TIR kullanan sürücüler,

Kamyonet, Pikap, Panelvan vb. araçları kullanan sürücüler,

Kısacası Eşya ve yük taşımak için imal edilmiş bir ticari aracı kullanan sürücülerin SRC 3 Belgesine sahip olmaları zorunludur.

 

SRC 4 belgesini kimler alır?

Yurtiçi eşya, kargo ve yük taşıyan sürücüler,

Kamyonet, Pikap, Panelvan, Kamyon, Çekici ve TIR kullanan sürücüler, vb. araçları kullanan sürücüler, Kısacası Eşya ve yük taşımak için imal edilmiş bir ticari aracı kullanan sürücülerin SRC 4 Belgesine sahip olmaları zorunludur.

 

RİZE SRC KURSU 

ADRES: ENGİNDERE MAH. SANAYİ SİTESİ GİRİŞİ MERKEZ / RİZE

TEL: 0464 226 01 91 -  0543 593 75 82

SRC Sınavında "joker" Operasyonu

Diyarbakır'da Mesleki Yeterlilik Sınavı'na (SRC) başkasının yerine girmeye çalıştığı tespit edilen 111 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, ticari araç kullanıcılarının alması gereken SRC belgesi için yapılan sınava, adayların yerine "joker" tabir edilen kişilerin gireceği bilgisi üzerine çalışma başlattı.

Diyarbakır'da 29 sınav merkezinde tedbir alan emniyet güçleri, başkasının yerine sınava giren ya da girmeye teşebbüs eden 111 şüpheliyi yakaladı.

Olayla ilgili 222 kişi hakkında "resmi ve özel belgede sahtecilik" suçlamasıyla işlem yapıldı.

Kaynak : AA

SINAVLI SRC BELGESİ

Yük, eşya, yolcu taşıyorsanız, 25.02.2003 tarihinden sonra hangi tür ehliyetiniz olursa olsun SRC belgesi almak için eğitime katılma zorunluluğu vardır.

 

Detaylı Bilgi İçin Kursumuzla İrtibata Geçebilirsiniz

TELEFON: (464) 226 01 91   -   GSM: (543) 593 75 82

SINAVSIZ SRC BELGESİ

25.02.2003 Tarihinden önce Ehliyet almış olanlar sınava ve eğitime katılmadan mesleki yeterlilik SRC belgesi almaya hakkı olanlar detaylı bilgi almak için kurumumuza gelerek veya arayarak gerekli olan bilgiyi alabilirler.

 

Detaylı Bilgi İçin Kursumuzla İrtibata Geçebilirsiniz

TELEFON: (464) 226 01 91   -   GSM: (543) 593 75 82